Καινούρια Προγράμματα Κατάρτισης

Καινούρια Προγράμματα Κατάρτισης
  • ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ (Hospitality Management): Απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού (λ.χ ιδιοκτήτες, ξενοδοχοϋπαλλήλους, εποχιακά εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού κ.α), σε σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, καθώς και σε όσους επιζητούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας στον τουριστικό τομέα.
  • ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ: Αστική Λαχανοκομία σημαίνει αξιοποίηση των μικρών ελεύθερων χώρων του σπιτιού με σκοπό την παραγωγή, μεταποίηση και διανομή λαχανικών στην περιοχή μας. Η αναγκαιότητα της Αστικής καλλιέργειας προκύπτει από φαινόμενα  που οδηγούν σε έλλειψη τροφίμων λόγω έκτακτων καταστάσεων όπως είναι η οικονομική κρίση.
  • ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ: Το σεμινάριο photoshop απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη διαχείριση και επεξεργασία ψηφιακών εικόνων. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να επεξεργάζονται εικόνες ποικίλης θεματολογίας, μέσω μιας αναλυτικής επίδειξης της παλέτας του γνωστού και εύχρηστου λογισμικού Adobe Photoshop. Μετά το τέλος του προγράμματος οι σπουδαστές θα είναι σε θέση: Α. Να χειρίζονται με άρτιο τρόπο το λογισμικό επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας Adobe Photoshop (για επαγγελματικούς ή/και προσωπικούς λόγους). Β. Να εργαστούν ως υπάλληλοι σε διαφημιστικές εταιρείες ή/και ως ελεύθεροι επαγγελματίες στον τομέα της γραφιστικής – διαφήμισης, αξιοποιώντας τις δεξιότητες που θα έχουν αποκτήσει όσον αφορά τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού.
  • ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ (Decoupage): Decoupage είναι η τέχνη της διακόσμησης επιφανειών με κομμάτια χαρτιού, η σύνθεση των οποίων καταλήγει σε ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης. Η λέξη decoupage είναι γαλλική και σημαίνει "απόκομμα". Η τεχνική decoupage εφαρμόζεται σε διάφορες επιφάνειες, όπως γυαλί, ξύλο, μέταλλο, πορσελάνη ή ύφασμα. Στο εργαστήρι μας, θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και τα μυστικά της τέχνης του decoupage και των τεχνικών της. Στα χέρια σας, κουτιά, γλάστρες, έπιπλα, καθρέφτες, δίσκοι, κορνίζες κλπ, θα μεταμορφωθούν σε έργα τέχνης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χάρτινες εικόνες, χρώματα, φύλλα χρυσού, πατίνες και τη φαντασία σας.Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται και σ' αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το decoupage.
  • ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Το πρόγραμμα κατάρτισης, έχει ως στόχο, με ένα συνεκτικό και περιεκτικό τρόπο, να ξεναγήσει τους εκπαιδευόμενους στους τομείς όπου το διαδίκτυο σήμερα έχει εισχωρήσει στην καθημερινή ζωή. Έτσι, πραγματεύεται θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα και στο πώς το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει το χρήστη να λειτουργεί περισσότερο αποτελεσματικά, ενημερωμένα, ξεκούραστα και σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. Πιο συγκεκριμένα, βασικοί τομείς που αναλύονται στη θεματική ενότητα είναι η σύνδεση του διαδικτύου με την καθημερινή επικοινωνία, τις αγορές, την ενημέρωση και πληροφόρηση, τις υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη, την εκπαίδευση και τη μάθηση, την εργασία και την ψυχαγωγία, καθώς και βασικά θέματα ασφάλειας στη χρήση του διαδικτύου. Επιπλέον, θα παρουσιαστoύν σε βάθος το hardware και τα λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι καταρτιζόμενοι μαθαίνουν την λειτουργία των hardware και software μερών, καθώς επίσης και τις προτιμότερες πρακτικές σε ότι αφορά την συντήρηση και ασφάλεια. Με την πρακτική εξάσκηση οι καταρτιζόμενοι εξασκούνται στη συναρμολόγηση και στον συντονισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων και software, καθώς και στην επίλυση προβλημάτων και βλαβών hardware και software του υπολογιστή.
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: Η θεματική ενότητα ‘Ιστορία της Τέχνης’ προσφέρει τη δυνατότητα, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να έρθουν σε επαφή με το φαινόμενο της τέχνης και καλλιτεχνικής δημιουργίας σε μια πορεία προσέγγισης που εκκινεί από τις πρώτες στιγμές εμφάνισής της τέχνης εντός του ανθρώπινου βίου μέχρι και την τελική διαμόρφωσή και παρουσία της στη σύγχρονη κοινωνική ζωή του. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η σταδιακή εξοικείωση με έργα Τέχνης θα συμβάλει ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν σε ένα πρώτο επίπεδο αυτόνομα να αξιολογήσουν και να ερμηνεύσουν κάθε καλλιτεχνική έκφανση που μπορεί να συναντήσουν.

Newsletter Εγγραφή

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία του ΚΕΚ Μεσσηνίας για να μαθαίνεται άμεσα νέα ανακοινώσεις μας.

Κ.Ε.Κ. ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που δραστηριοποιείται στην επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ενηλίκων.

Παράλληλα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για την προώθηση των ανέργων καταρτιζόμενων στην αγορά εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ.Ε.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Διεύθυνση: Νέδοντος 137, Καλαμάτα 24100, Μεσσηνία

Τηλέφωνο: 27210 95860